Groepslessen

Ben je op zoek naar ontspanning in je lichaam en geest? Wil je blessures liever voorkomen dan genezen? Ben je jezelf voor de zoveelste keer voorbij gelopen en wil je dit keer zorgen dat het echt de laatste keer was?

Meld je hier aan voor een proefles hatha-yoga.

Hatha-yoga ook voor mannen

Gedurende de helft van mijn leven heb ik mannelijke sporters begeleid als sportinstructeur, stuur van een roeiboot en als sportarts. 

Twijfel je nog of yoga iets voor jou is? Boek een proefles op maandagavond of donderdagochtend. In deze lessen bestaat de groep uit een gemend gezelschap.

Yoga & blessures

Blessures kunnen je belemmeren in het beoefenen van de sport die je graag doet, maar ook bij activiteiten in het dagelijks leven. Wat vaak gebeurt is dat je om de blessure heen gaat bewegen en je het gebied van de blessure gaat ontzien. Hierdoor gaat ook het bewustzijn van de blessure vandaan.

Door met je aandacht en adem naar de klacht of beperking toe te gaan, ga je zelf  ervaren wat wel en niet goed is voor je lichaam en blijf je in contact met je lichaam.

Je adem is de verbinder tussen lichaam en bewustzijn.  Hierdoor bepaal je zelf je eigen grenzen en kun je veilig de oefeningen uitvoeren.

Sommige blessures vereisen individuele aandacht. Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend telefonisch consult yogatherapie.

Saswitha

Saswitha yoga is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor Saswitha yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.

De klassieke hatha-yoga-houdingen voer je eerst bewegend uit, als voorbereiding op de stille houding. De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling.

Alle bewegingsmogelijkheden van wervelkolom en gewrichten komen aan bod. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht. De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en kunnen aangepast worden aan ieders mogelijkheden.

Scroll naar top