Omarm ongemak

Word jij ook zo blij van tegenslagen? Vind je het heerlijk als iemand onaardig tegen je is? Omarm je ongemak?

Waarschijnlijk niet. Grote kans dat jij (net als ik) het liefst hebt dat alles meezit. Dat de dingen lopen zoals je ze had gepland en dat mensen precies zo op jou reageren zoals jij dat prettig vindt.

Toch zijn tegenslagen en ongemakken de ervaringen waar we het meest van leren. Misschien heb je dat zelf ook weleens ervaren. Bijvoorbeeld door een ‘gedwongen’ wisseling van baan, die heeft gezorgd dat je  nu op een veel fijnere plek aan het werk bent.

Of misschien heb je te maken gehad met lichamelijk tegenslagen en ben je sindsdien je lichaam meer gaan waarderen.

Door te ervaren hoe het is als iets tegenzit, komt er meer bewustzijn bij alles wat meezit.

Ik geloof  ook dat veel dingen met een reden gebeuren. Soms is een ontslag net dat zetje dat je nodig had om te gaan doen wat je echt wilt doen.

Vervelende gedachten of lichamelijke ongemakken proberen we vaak weg te stoppen, hierdoor ontstaat er een spanning in je lijf. Deze spanning is een actieve handeling van je lichaam en kost dus energie. Soms kan dat tijdelijk noodzakelijk zijn, maar bij het langdurig wegstoppen van vervelende gedachten of klachten ontstaat er te veel (spier)spanning in je lijf, waardoor deze in een continue stresssituatie belandt.

In de yogalessen die ik geef, ga je deze weerstanden en spanningen in je lichaam tegenkomen. Juist door het aannemen van een houding die je waarschijnlijk niet dagelijks uitvoert, kan je soms ineens tegen een spanning of weerstand aanlopen die je al jaren geleden daar hebt vastgezet. Zonder iets te forceren of ergens doorheen te willen bewegen, ga je voelen wat je voelt en begeleid ik je in het stapsgewijs loslaten van deze weerstand.

Aankomende week ligt de nadruk op het ervaren van deze spanning of weerstand en het bewust loslaten hiervan.

Nieuwsgierig geworden? Boek dan nu een live-stream les die je thuis kunt meedoen.

Andere nieuwsberichten

Wat kan allemaal wel?

Wat als alles anders is? Afgelopen week had ik een gesprek met mijn puberzoon. Hij baalt dat door de lockdown scouting niet

Adem en houding

Je houding kan niet fout zijn Als kind heb ik houdingstherapie gehad en ook op latere leeftijd heb ik van therapeuten gehoord

Ik versus wij

Chakrafilosofie De yogaleer is gebaseerd op de chakrafilosofie, een eeuwenoude filosofie die de verschillende bewustzijnsniveau’s die je als mens in je draagt

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top