Over mij

Hi, welkom op mijn website. Mijn naam is Ester Gieles.

16 januari 1979 ben ik geboren in Dordrecht. Als klein meisje heb ik altijd gesport. Na acht jaar ballet vond ik het stoerder om wat anders te gaan doen. Zo ben ik gedurende mijn middelbare schooltijd gaan volleyballen, hardlopen en sporten op de sportschool. Na mijn VWO examen wist ik niet goed welke opleiding ik wilde gaan volgen. Het was duidelijk dat ik iets ‘met mensen’ wilde gaan doen, maar hoe en wat? Ik twijfelde tussen fysiotherapie en geneeskunde…ik had/ heb een beetje moeite met keuzes maken.

Studie geneeskunde

Uiteindelijk heb ik gekozen voor geneeskunde, met het idee dat ik met die studie nog vele kanten op zou kunnen… Erg slim als je geen keuzes wilt maken 😉.

Tijdens mijn studententijd ben ik actief geweest bij een roeivereniging en had ik als bijbaantje groepslessen geven op een sportschool. Van pilates tot bodypump, spinning tot aerobic, je kunt het zo gek niet bedenken en ik heb er les in gegeven. Voor mij was het de perfecte bijbaan, ik sportte en ik verdiende geld.

Sportgeneeskunde

Gedurende mijn studie merkte ik dat ik de anatomie en de bewegende mens het meest interessant vond. Het was dan ook een logische keuze om me te specialiseren in de sportgeneeskunde.
 

Na een aantal jaren gewerkt te hebben als sportarts voelde ik dat ik wat miste. Ik wilde de sporters die op mijn spreekuur kwamen niet doorsturen naar iemand anders om te trainen, ik wilde dat zelf doen.

Yoga

Ondertussen was ik met yoga in aanraking gekomen en had ik persoonlijk ervaren dat ik door yoga meer in contact kwam met mijn lichaam. Echte overbelastingsblessures, die ik nog weleens opliep tijdens het hardlopen, kregen hierdoor geen kans meer.

Ik werd nieuwsgierig naar wat er achter die yogahoudingen schuil ging. Waarom is yoga zo anders dan ‘gewoon’ bewegen of sporten? En niet alleen voor het lichaam, maar ook voor je geest. Yoga had mij geholpen om na de doodgeboorte van mijn dochter via mijn lijf weer in contact te komen met mezelf.

Yoga-opleiding

In 2016 ben ik gestart met de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte en voorlopig houd ik er niet meer mee op.

Ik heb mij gespecialiseerd in:

  • Adem en ademtherapie (2017);
  • Yoga voor ouderen (incl. mensen met fysieke klachten/ beperkingen) (2019);
  • Adem en pranayama (2020);
  • Chakrapsychologie (2021).

 

Gevolgde workshops:

  • Yoga en bewegingsleer (2017)
  • Trauma Sensitive Yoga (2020)

In het lesgeven en persoonlijke begeleiden, komen mijn medische kennis en ervaring en de kennis vanuit de yoga samen. Alsof alle puzzelstukjes op zijn plek zijn gevallen.

Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten! 

Lieve groet, Ester 

Scroll naar top