Wat kan allemaal wel?

Wat als alles anders is?

Afgelopen week had ik een gesprek met mijn puberzoon. Hij baalt dat door de lockdown scouting niet doorgaat, dat school online is en dat we minder afspreken met familie en vrienden. En dat begrijp ik. Ik zag ook op tegen het alleen maar les via een beeldscherm mogen geven. Wat mijn werk zo mooi maakt, is het contact met de mensen. De energie van de mensen en de groep geeft mij energie.

Elk nadeel heeft zijn voordeel

Al pratend met mijn zoon, waarin ik aangeef dat ik zijn gevoel herken, ben ik aan het onderzoeken hoe we kunnen zorgen dat we blijven genieten van wat er allemaal wel kan. Hij had bijvoorbeeld al in de planning staan om deze week met vrienden van ons naar een vakantiehuis aan zee te gaan. Om daar zijn online lessen te volgen, maar natuurlijk ook om te genieten van de zee, het strand en vooral het samenzijn met zijn ‘grote’ vrienden (zoals hij ze noemt 😊). ‘Ik wil ook een les aan de tafel in de woonkamer volgen, dan heb ik als achtergrond de echte zee in plaats van een nep-achtergrond van ‘meets’!’, zegt hij als we het hier over hebben.

Wat kan ik anders doen?

Alles wat ik tegen hem zeg, zeg ik ook altijd een beetje (erg) tegen mezelf. Dus toen ik merkte dat ik somber werd van het idee alleen via een stream les te mogen geven, ben ik gaan bedenken wat ik anders kan doen. Wat kan ik nu gaan doen en had ik misschien niet gedaan als we nu niet in een lockdown zouden zitten…een CHALLENGE maken. 

40 dagen verstilling

Nu ben ik dus al een week lang bezig met teksten schrijven, ideeën uitwerken, onderzoeken hoe ik automatische mailings maak etcetera. En ik werk dus meer dan anders, maar ik heb ook meer energie. Ik word hier zo blij van. In de eerste lockdown voelde ik al een drang om iets te doen voor iedereen die op de één of andere manier getroffen wordt door het virus. En eigenlijk is dat de hele wereld. Maar goed, ik heb geen grootheidswaan, dus ik begin met iets voor heel Nederland 😉.

Licht en vol energie

En nu, in een lockdown, die ik vorige keer toch als zwaar heb ervaren, voel ik me licht en vol energie. Meer oppas voor de kinderen helpt natuurlijk ook, maar het beste medicijn is dat ik iets doe waar ik blij van word!

Kun jij wel wat verstilling gebruiken? Doe dan mee met de 40 dagen verstilling challenge!

Lieve groet, Ester

Andere nieuwsberichten

Adem en houding

Je houding kan niet fout zijn Als kind heb ik houdingstherapie gehad en ook op latere leeftijd heb ik van therapeuten gehoord

Omarm ongemak

Word jij ook zo blij van tegenslagen? Vind je het heerlijk als iemand onaardig tegen je is? Omarm je ongemak? Waarschijnlijk niet. Grote

Ik versus wij

Chakrafilosofie De yogaleer is gebaseerd op de chakrafilosofie, een eeuwenoude filosofie die de verschillende bewustzijnsniveau’s die je als mens in je draagt

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top